Zaznacz stronę

Mini kanapki zrobione z chrupiącej
bagietki z różnymi dodatkami. Tartinki są idealne na różnego
rodzaju przyjęcia czy imprezy lub do zabrania w plener (patrz: zbliżająca się majówka:)). Jeszcze nie zdarzyło mi się by komuś nie
posmakowały: ze względu na różnorodność składników, każdy
znajdzie coś dla siebie. Przygotowanie tych kanapek nie jest nadto
pracochłonne a efekt murowany. Tak naprawdę można je zrobić
ze wszystkiego co mamy pod ręką lub skomponować swoje ulubione
smaki na jednej kanapce. Dzisiaj na blogu 4 opcje, które najbardziej
przypadły mi do gustu.

Przygotowanie:
20 minut.
Gotowe do podania:
od razu po przygotowaniu.
Ilość
porcji z przepisu: 40 kanapek.
  • 4 średnie
    bagietki ( ja użyłam bagietek z Lidla)
  • opakowanie
    ulubionego serka naturalnego ( u mnie Philadelphia)
  • garść
    świeżej rukoli
  • małe
    opakowanie sera Camembert
  • 1 małe
    avocado
  • pół
    opakowania kiełków brokuła
  • pół
    słoiczka czarnych oliwek
  • 10 plasterków
    salami*
  • 10 kawałków
    wędzonego łososia*
  • pół
    słoiczka suszonych pomidorów
  • garść
    ziaren słonecznika
  • 5 plasterków
    szynki prosciutto*
  • świeżo
    zmielony pieprz
Wykonanie:
Bagietki pokroić
na cienkie kromeczki. Wszystkie posmarować serkiem.
1 rodzaj:
Na 10 kawałkach
bagietki układać kolejno: rukolę, pomidory suszone, kawałek sera
pleśniowego.
2 rodzaj:
Na 10 kawałkach
bagietki układać kolejno: szynkę prosciutto, awokado, suszone
pomidory.
3 rodzaj:
Na 10 kawałkach bagietki układać kolejno: kiełki
brokuła, łososia, oliwki, ziarna słonecznika.
4
rodzaj:
Na 10 kawałkach bagietki układać kolejno: salami, ser
pleśniowy, oliwki, rukolę.
Kanapki oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Najlepiej podawać od razu po przygotowaniu. Przechowywać w lodówce,
owinięte folią spożywczą.
* ilość
składników można oczywiście modyfikować wg. gustu
Zapraszamy
do polubienia tylife na facebooku!

Smacznego!!
Serdecznie dziękujemy za wszystkie
miłe słowa i zapraszamy do komentowania:)

Canapes.

4 different types of canapes with fresh
and crunchy baguette.

Preparation: 20
minutes.
All
ready: right after preparing.
Serves:
40 canapes.
  • 4 medium
    fresh baguettes
  • 1 package of
    cream cheese
  • a bunch of
    fresh rocket
  • 1 small Camembert cheese
  • 1 small
    avocado
  • broccoli
    sprouts
  • 50 g black
    olives
  • 10 slices
    salami
  • 10 slices
    smoked salmon
  • 50 g
    sun-dried tomatoes
  • handful of
    sunflower grains
  • 5 slices
    prosciutto
Directions:
Slice the baguette
into thin slices.You should have about 40 slices. Spread cottage
cheese on slices.
1 type of canapes:
On 10 slices put:
rocket, sun dried tomatoes, Camembert cheese.
2 type of canapes:
On 10 slices put:
prosciutto, avocado, sun dried tomatoes.
3 type of canapes:
On 10 slices put: broccoli sprouts, salmon, olives and
sunflower seeds.
4
type
of canapes:
On 10 slices put: salami, Camembert cheese, olives and
rocket.
Sprinkle with fresh ground pepper. Serve canapes straightway after preparing.
Like
us on facebook!

Bon
apetit!!
Thanks for all the comments, every
word means a lot for us:)