Roladki z kurczaka ze szparagami,
szynką parmeńską i serem pleśniowym. Roladki są bardzo smaczne i
lekkie, a ser w środki przyjemnie się roztapia, nadając im
wyrazistego smaku.
Przygotowanie:
20 minut.
20 minut.
Gotowe do podania:
od razu po przygotowaniu.
od razu po przygotowaniu.
Ilość
porcji z przepisu: 4 porcje
porcji z przepisu: 4 porcje
-
dwie duże,
podwójne piersi z kurczaka -
pół pęczka
zielonych szparagów -
pół
opakowania szynki parmeńskiej -
opakowanie
sera pleśniowego -
sól, pieprz,
ulubiona przyprawa do kurczaka -
2 łyżki
oleju
Wykonanie:
Szparagi połamać
na połówki. Wystarczy naciskać u trzonka i łodygi, a same powinny
złamać się w odpowiednim miejscu. Zdrętwiałe części szparagów
należy wyrzucić, a trzonki łodyg obrać (około 5 cm). Tak
przygotowane szparagi należy gotować na parze, 5-7 minut ( zależy
od wielkości warzywa).
na połówki. Wystarczy naciskać u trzonka i łodygi, a same powinny
złamać się w odpowiednim miejscu. Zdrętwiałe części szparagów
należy wyrzucić, a trzonki łodyg obrać (około 5 cm). Tak
przygotowane szparagi należy gotować na parze, 5-7 minut ( zależy
od wielkości warzywa).
Kurczaka pokroić
na kawałki i rozbić tłuczkiem, aby filety nie były zbyt grube. Oprószyć
przyprawami. Wzdłuż mięsa ułożyć szynkę parmeńską, dodać
szparagi oraz pokrojony ser pleśniowy i zawinąć. Roladki spiąć
wykałaczką, aby nie rozpadły się podczas smażenia. Roladki
smażyć na rozgrzanym oleju 5 minut bez przykrywki, potem pod.
Podawać na ciepło.
na kawałki i rozbić tłuczkiem, aby filety nie były zbyt grube. Oprószyć
przyprawami. Wzdłuż mięsa ułożyć szynkę parmeńską, dodać
szparagi oraz pokrojony ser pleśniowy i zawinąć. Roladki spiąć
wykałaczką, aby nie rozpadły się podczas smażenia. Roladki
smażyć na rozgrzanym oleju 5 minut bez przykrywki, potem pod.
Podawać na ciepło.
Smacznego!!
Serdecznie dziękujemy za wszystkie
miłe słowa i zapraszamy do komentowania:)
miłe słowa i zapraszamy do komentowania:)
Asparagus roulades.
Chicken with Camembert cheese,
asparagus and Prosciutto.
Preparation: 20
minutes.
minutes.
All
ready: right after preparing
ready: right after preparing
Serves:
4.
4.
-
two big,
skinless and boneless chicken breasts -
half bunch of
fresh asparagus -
a few slices
of Prosciutto -
one package
of Camemebert cheese -
salt, pepper
and chicken seasonings -
2 tbsp of
canola oil
Directions:
Remove stiff part
of the asparagus.
of the asparagus.
Steam the
asparagus for 5-7 minutes or until tender crisp. Drain well.
asparagus for 5-7 minutes or until tender crisp. Drain well.
Slice chicken
breasts into thin parts. Sprinkle with seasonings. Place prosciutto
on chicken, then slice of cheese and asparagus and roll it. Spin them
with toothpicks. Heat oil on sauce pan and fry the chicken for 10
minutes.
breasts into thin parts. Sprinkle with seasonings. Place prosciutto
on chicken, then slice of cheese and asparagus and roll it. Spin them
with toothpicks. Heat oil on sauce pan and fry the chicken for 10
minutes.
Like
us on facebook!
us on facebook!
Bon
apetit!!
apetit!!
Thanks for all the comments, every
word means a lot for us:)
word means a lot for us:)
Wyglądają pysznie:))
szparagi są afrodyzjakami.
ale nie trzeba o tym wiedzieć. już samo danie wygląda sexy :]
wspaniałe:) uwielbiam takie połączenia:)
Pysznie wyglądają! Tak delikatnie 🙂
Moje drugie danie z tylife :] tylko wymieniłam mięso kurczaka na polędwiczkę wieprzową; rewelacyjny pomysł na szparagi ! 🙂