Zaznacz stronę

 

Mini
kanapki na chrupiącej bagietce z ricottą, miodem, świeżymi
owocami i listkiem mięty. Dawno temu na blogu pojawiły się już
tartinki, tyle, że na słono. W te wakacje wpadłam na pomysł aby
przyrządzić je na słodko, z owocami. Tartinki są idealne na
domówki czy przyjęcia: wszystkim smakują i do tego wspaniale
wyglądają. Dzisiejsza propozycja bardziej nadaję się na
popołudniową herbatkę lub przystawka przed obiadem, niż zagryzka
do alkoholu z oczywistych względów:) Owoce można dowolnie
wymieniać a bagietkę przed podaniem podgrzać w piekarniku żeby
była bardziej chrupiąca.


Przygotowanie: 20
minut.
Ilość
porcji z przepisu: około 30 mini kanapek.
  • 2
    bagietki
  • 200
    g serka ricotta
  • kilka
    łyżek płynnego miodu
  • cynamon
  • liście
    świeżej mięty
  • maliny,
    borówki, poziomki, truskawki
Wykonanie:
Bagietki
pokroić na około centymetrowej grubości kromeczki. Można podgrzać
chwilę w piekarniku przed dekorowaniem, aby były bardziej chrupkie.
Następnie posmarować serkiem, polać miodem i udekorować owocami i
miętą.

Zapraszamy
do polubienia tylife na 
facebooku!
Smacznego!!

_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________


 

Ricotta,
honey and berry tartines.

Preparation:
20 minutes.
Serves:
about 30 tartines.
  • 2
    baguettes
  • 200
    g ricotta cheese
  • a
    few spoons of liquid honey
  • cinnamon
  • fresh
    mint leaves
  • raspberries,
    blueberries, strawberries, wild strawberries
Directions:
Slice
the baguettes (about 1 cm slice). You can place them in the oven for
about 5 minutes: they will be more crunchy. Then spread ricotta and
honey on them. Decorate with berries, cinnamon and mint. Serve right
after preparing.
Like
us on facebook!

Bon
apetit!!
Thanks
for all the comments, every word means a lot for us:)