Zaznacz stronę

Ucierana
babka piaskowa z dodatkiem kawy i czekolady.

Przygotowanie:
20 minut. 
Pieczenie:
40 minut.
Gotowe
do podania: 1 godzin.
Ilość
porcji z przepisu: dwie średnie babki.

  • 200
    g miękkiego masła
  • 200
    g cukru pudru
  • 3
    duże jajka, roztrzepane
  • ziarna
    z dwóch lasek wanilii
  • 200
    g mąki pszennej
  • 30
    g kakao
  • 3
    łyżki espresso
  • 3
    łyżki mleka
  • 50
    g gorzkiej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej
Wykonanie:
Piekarnik
nagrzać do 180C. Dwie średnie foremki wysmarować odrobiną masła.

Miękkie
masło ubić z cukrem pudrem, powinno być jasne i puszyste.
Następnie dodawaj po jednym jajku, cały czas miksując. Następnie
wmieszać mąkę oraz mleko. Połowę ciasta przenieść do innej
miski i wmieszać kakao oraz zimna kawę. Obie masy przełożyć do
foremek. Piec przez 40 minut. Udekorować roztopioną czekoladą.
Zapraszamy
do polubienia tylife na 
facebooku!
Smacznego!!

Serdecznie
dziękujemy za wszystkie miłe słowa i zapraszamy do komentowania:)

___________

Classic
marble cake.
Preparation: 
20 minutes.
Baking:
40 minutes.
All
ready: about 1 hour.
Servings:
two medium loaves.
  • 200
    g softened unsalted butter
  • 200
    g caster sugar
  • 3
    big eggs, lightly beaten
  • vanilla
    beans from two vanilla sticks
  • 200
    g all purpose flour
  • 30
    g cocoa
  • 3
    tbsp espresso, chilled
  • 3
    tbsp milk
  • 50
    g dark chocolate, melted
Directions:
Preheat
the oven to 180C. Butter two medium loaf tins.
Beat
softened butter, add caster sugar and keep beating until pale and
fluffy. Then add eggs, one by one, keep whisking. Then mix in flour
and milk. Separate the batter into two, mix in cocoa and coffee into
one of them. Pour both batters into prepared tins and bake for 40
minutes. Set aside to chill and decorate with melted chocolate.
Like
us on 
facebook!
Bon
apetit!!
Thanks
for all the comments, every word means a lot for us:)