Zaznacz stronę

Marynowana
w szermuli ryba z dodatkiem sałatki z kolorowego ryżu.

Przygotowanie:
30 minut.
Pieczenie:
30 minut.
Gotowe
do podania: około 1 godziny.
Ilość
porcji z przepisu: 2 porcje


Szermula:

  • 2
    filety z ulubionej ryby (u mnie pstrąg)
  • 3
    ząbki czosnku
  • papryczka
    chilli
  • garść
    liści kolendry
  • garść
    pietruszki
  • 90
    ml oliwy z oliwek
  • 2
    łyżki soku z cytryny
  • 1/2
    łyżeczki ostrej papryki
  • 1/2
    łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/2
    łyżeczki soli
  • 1/2
    łyżeczki pieprzu
  • 2
    łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
Sałatka
z ryżu:

  • 100
    g kolorowego ryżu
  • łodyga
    selera naciowego
  • 2
    łyżki kaparów
  • garść
    świeżej bazyli
  • kilka
    daktyli
  • 100
    g sera pleśniowego
  • 1
    łyżka oliwy
  • pół
    łyżeczki chilli

Wykonanie:
Marynata:
Zioła
drobno posiekać. Wszystkie składniki na marynatę dokładnie
pomieszać i włożyć do niej rybę. Przykryć folią i włożyć do
lodówki, najlepiej na całą noc.
Rybę
usmażyć na patelni grillowej wraz z marynatą. 7 minut na jeden
stronie, 4 na drugiej.
Sałatka.
Ryż
ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na oliwie podsmażyć
pokrojonego selera, dodać kapary oraz przyprawy i ugotowany ryż.
Całość podsmażać około 5 minut. Podawać z serem pleśniowym i
daktylami.
Zapraszamy
do polubienia tylife na 
facebooku!
Smacznego!!

Serdecznie
dziękujemy za wszystkie miłe słowa i zapraszamy do komentowania:)
Herb
marinated fish and rice salad.
Preparation: 
30 minutes.
Cooking:
30 minutes.
Servings:
2.

Fish:

  • 2 fillets of your choice (I used trout)
  • 3
    garlic cloves
  • 1
    chilli, seeds removed
  • bunch
    of fresh coriander leaves
  • bunch
    of fresh parsley
  • 90
    ml olive oil
  • 2
    tbsp fresh lemon juice
  • 1/2
    tsp sweet pepper
  • 1/2
    tsp red pepper
  • 1/2
    tsp salt
  • 1/2
    tsp pepper
  • 2
    tsp cumin
Rice
salad:
  • 100
    g coloured rice
  • 1
    celery stick
  • 2
    tbsp capers
  • a
    bunch of fresh basil
  • a
    few dates
  • 100
    g Camembert cheese
  • 1
    tbsp olive oil
  • 1/2
    tsp chilli
Directions:
Marinade.
Roughly
chop the herbs and mix with all marinade ingredients. Place fillets
in the marinade, cover with a plastic wrap and place in the fridge
for overnight. Before serving heat up the grilling pan and grill the
fish for about 5 minutes, each side.
Salad.
Boil
the rice according to the instructions on the package. Heat olive oil
on a non stick frying pan. Fry sliced celery, capers, seasoning and
boiled rice about five minutes. Serve with Camembert and dates.
Like
us on 
facebook!
Bon
apetit!!
Thanks
for all the comments, every word means a lot for us:)