Zaznacz stronę

IMG_5749ghg

Burgery z seitanu z dodatkiem majonezu sojowego oraz szpinaku.

Przygotowanie: 90 minut.

Gotowe do podania: około 3 godziny.

Ilość porcji z przepisu: 6 burgerów.

Burgery:

  • pół porcji seitanu z tego przepisu
  • puszka ciecierzycy, odsączona
  • łyżeczka czosnku granulowanego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • pęczek posiekanej kolendry
  • 2 szalotki, posiekane
  • 4 łyżki majonezu sojowego

Dodatki:

 

Wykonanie:

Przygotować seitan oraz majonez sojowy.

Seitan umieścić w pojemniku blendera wraz z soczewicą, posiekaną cebulą, oliwą i przyprawami. Całość dokładnie zmiksować do utworzenia gładkiej masy. Jeżeli będzie zbyt luźna dodać więcej majonezu lub oliwy.

Patelnię grillową dobrze rozgrzać, można dodać odrobinę oliwy. Z masy formować burgery. Smażyć z obydwu stron, około 7 minut z każdej.

Burgery podawać z majonezem i szpinakiem.

Zapraszamy do polubienia tylife na facebooku!

Smacznego!!

IMG_5714ghg

 

IMG_5716ghg

 

IMG_5738ghg

 

IMG_5741ghg

Serdecznie dziękujemy za wszystkie miłe słowa i zapraszamy do komentowania:)