Burgery z seitanu z dodatkiem majonezu sojowego oraz szpinaku.
Przygotowanie: 90 minut.
Gotowe do podania: około 3 godziny.
Ilość porcji z przepisu: 6 burgerów.
Burgery:
- pół porcji seitanu z tego przepisu
- puszka ciecierzycy, odsączona
- łyżeczka czosnku granulowanego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki sosu sojowego
- pęczek posiekanej kolendry
- 2 szalotki, posiekane
- 4 łyżki majonezu sojowego
Dodatki:
- majonez sojowy z tego przepisu
- liście młodego szpinaku
- bułki
Wykonanie:
Przygotować seitan oraz majonez sojowy.
Seitan umieścić w pojemniku blendera wraz z soczewicą, posiekaną cebulą, oliwą i przyprawami. Całość dokładnie zmiksować do utworzenia gładkiej masy. Jeżeli będzie zbyt luźna dodać więcej majonezu lub oliwy.
Patelnię grillową dobrze rozgrzać, można dodać odrobinę oliwy. Z masy formować burgery. Smażyć z obydwu stron, około 7 minut z każdej.
Burgery podawać z majonezem i szpinakiem.
Zapraszamy do polubienia tylife na facebooku!
Smacznego!!
Serdecznie dziękujemy za wszystkie miłe słowa i zapraszamy do komentowania:)