Zaznacz stronę

Document Namein

Chilli bez mięsa z dodatkiem batatów.

Przygotowanie: 20 minut.

Pieczenie: 50 minut.

Gotowe do podania: nieco ponad godzinę.

Ilość porcji: 3-4 miseczki.

  • 2 małe cebule
  • 2 średnie bataty
  • 1 czerwona papryka
  • puszka czerwonej fasoli
  • 4 duże pomidory
  • 250 ml passaty pomidorowej
  • 1 łyżeczka pasty chochujang
  • łyżeczka chilli w proszku
  • sól i pieprz
  • 3 łyżki oleju

Wykonanie:

Cebulę, paprykę i bataty obrać, pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, ściągnąć skórę i pokroić w kostkę.

Olej rozgrzać na patelni. Cebulę podsmażyć. Dodać bataty i paprykę, podsmażać około 5-7 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie dodać pomidory, pasattę, odsączoną fasolę oraz wszystkie przyprawy. Całość gotować pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut. Podawać gorące.

Zapraszamy do polubienia tylife na facebooku!

Smacznego!!

Serdecznie dziękujemy za wszystkie miłe słowa i zapraszamy do komentowania:)

_________________________________________________________________________________

 

Sweet potato chilli.

Preparation: 20 minutes.

Cooking: 50 minutes.

All ready: about 1 hour.

Serves: 3-4 bowls.

  • 2 small onions
  • 2 medium sweet potatoes
  • 1 red pepper
  • can of red bean, drained
  • 4 big tomatoes, skin removed
  • 250 ml passata
  • 1 tsp gochujang paste
  • 1 tsp powdered chilli
  • salt and pepper
  • 3 tbsp canola oil

Directions:

Cube the onion, pepper and peeled sweet potatoe. On a frying pan heat the canola oil and add onion. The mix in sweet potatoes and pepper, fry for about 5-7 minutes. Then add tomatoes, passata, red bean and all seasoning. Stew for about 40 minutes. Serves hot.

Like us on facebook!

Bon apetit!!

Thanks for all the comments, every word means a lot for us:)