Zaznacz stronę

Document Namein_22

Różowe biszkopty, idealne do wina musującego lub dekoracji deserów.

Przygotowanie: 20 minut.

Pieczenie: 15 minut.

Gotowe do podania: około godziny.

  • 2 jajka
  • 100 g cukru pudru
  • 90 g mąki pszennej
  • 45 g mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • kilka kropel czerwonego barwnika spożywczego

Wykonanie:

Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia.

Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubijać z cukrem pudrem, aż masa będzie jasna i puszysta. Następnie cały czas miksując, dodawać po jednym białku. Potem dodać barwnik. Następnie mąkę przesiać wraz z proszkiem, i dodawać do jajek mieszając powoli drewnianą łyżką. Mąkę najlepiej podzielić na trzy partie. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na przygotowany papier. W takiej formie ciasto powinno odstać 20 minut.

Piekarnik nagrzać do 160C. Ciastka piec przez 10-12 minut. Pozostawić na 20 minut do całkowitego ostygnięcia. Następnie oderwać od papieru i odkroić nierówne boki.

Document Namein_20

 

Document Namein_21

Zapraszamy do polubienia tylife na facebooku!

Smacznego!!

Serdecznie dziękujemy za wszystkie miłe słowa i zapraszamy do komentowania:)

_________________________________________________________________________________________________________

French pink biscuits.

Preparation: 20 minutes.

Baking: 15 minutes

All ready: about 1 hours

Serves: about 20 biscuits.

  • 2 eggs
  • 100 g caster sugar
  • 90 g all purpose flour
  • 45 g corn flour
  • 1 tsp baking powder
  • a few dots of liquid red couloring

Directions:

Line large baking pan with the parchment paper. Separate the yolks from the whites. Beat the yolk with the caster sugar until creamy and pale. Mix in red coloring. Then add the whites, one by one. Keep beating. Sift in flour mixed with baking powder, separate into 3 parts. Mix using wodden spoon. Pour the batter into the piping bag.

Preheat the oven to 160C. Using piping bag pipe ladyfinger shaped biscuits on the parchment paper. Set aside for 20 minutes then place in the oven. Bake for 10-12 minutes. Then leave to chill completely.

Like us on facebook!

Bon apetit!!

Thanks for all the comments, every word means a lot for us:)