Zaznacz stronę

 Document Namein_3

Podstawowy przepis na biszkopty – świetnie sprawdzą się zarówno jako bazy pod ciasta oraz desery jak i w roli czegoś słodkiego do kawy czy herbaty.

Przygotowanie: 40 minut.

Pieczenie: 10 minut.

Gotowe do podania: około 2 godziny.

  • 5 jajek
  • 135 g cukru
  • 120 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 40 g cukru pudru

Wykonanie:

Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli. Odstawić do lodówki na 20 minut.

Dwie duże blachy z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Przygotować rękaw cukierniczy z prosta końcówką.

Żółtka ubijać do powstania piany. Dodać cukier i ubijać do połączenia składników. Następnie wmieszać przesianą mąkę i proszek do pieczenia.

W drugiej misce ubić na sztywno białka. Następnie dodawać cukier puder, w trzech partiach. Na koniec wmieszać masę z żółtek. Całość przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na przygotowany papier, zachowując odstępy pomiędzy ciastkami. Piec przez 8 minut. Po zakończenia pieczenia odstawić na 15 minut do wystudzenia.

Zapraszamy do polubienia tylife na facebooku!

Smacznego!!

Document Namein

Document Namein_2

Document Namein_4

Serdecznie dziękujemy za wszystkie miłe słowa i zapraszamy do komentowania:)