Proste ciasto dyniowe na orzechowo daktylowym spodzie.
Przygotowanie: 20 minut.
Gotowe do podania: około godziny.
Spód:
- 200 g ulubionych orzechów
- 50 g płatków owsianych żytnich
- 50 g daktyli
- 2 łyżki płynnego oleju kokosowego
- szczypta soli
Dynia:
- 500 g puree z dyni typu Hokkaido
- 150 g jogurtu greckiego
- 150 ml miodu
- 3 jajka
- łyżeczka przyprawy korzennej
Wykonanie:
Spód: wszystkie składniki na spód włożyć do malaksera i zmiksować na gładką masę, następnie wyłożyć ją na blasze 20×20 cm wyłożonej papierem do pieczenia, mocno dociskając do dna.
Dynię zmiksować z jajkami, miodem jogurtem i przyprawami. Wylać na orzechowy spód i piec przez 30-35 minut.
Zapraszamy do polubienia tylife na facebooku!
Smacznego!!
Serdecznie dziękujemy za wszystkie miłe słowa i zapraszamy do komentowania:)
Jakie smakowitości:)
Ale pysznie wyglądają. świetny przepis! na pewno wykorzystam 🙂
Bardzo smakowicie się prezentują takie batoniki;)