Zaznacz stronę

IMG_1715ghg

Proste ciasto dyniowe na orzechowo daktylowym spodzie.

Przygotowanie: 20 minut.

Gotowe do podania: około godziny.

Spód:

  • 200 g ulubionych orzechów
  • 50 g płatków owsianych żytnich
  • 50 g daktyli
  • 2 łyżki płynnego oleju kokosowego
  • szczypta soli

Dynia:

  • 500 g puree z dyni typu Hokkaido
  • 150 g jogurtu greckiego
  • 150 ml miodu
  • 3 jajka
  • łyżeczka przyprawy korzennej

Wykonanie:

Spód: wszystkie składniki na spód włożyć do malaksera i zmiksować na gładką masę, następnie wyłożyć ją na blasze 20×20 cm wyłożonej papierem do pieczenia, mocno dociskając do dna.

Dynię zmiksować z jajkami, miodem jogurtem i przyprawami. Wylać na orzechowy spód i piec przez 30-35 minut.

Zapraszamy do polubienia tylife na facebooku!

IMG_1723ghg

IMG_1675ghg

IMG_1691ghg

IMG_1707ghg

Smacznego!!

Serdecznie dziękujemy za wszystkie miłe słowa i zapraszamy do komentowania:)