Zaznacz stronę

Danie które dostarcza ogromną ilość
białka i zdrowych tłuszczy. Bardzo pożywne, proste w wykonaniu i
niezwykle smaczne. Ciekawa wariacja klasycznego omletu.

  • 1 łyżka oliwy
  • 1 por (biała część)
  • 1 mały ząbek czosnku
  • świeży tymianek
  • 50 g świeżego szpinaku
  • 3 jajka
  • 25g sera feta
  • sól, pieprz
Wykonanie:
Na patelni teflonowej rozgrzać łyżkę
oliwy. Czosnek obrać, drobno posiekać i podsmażyć na oliwie.
Potem dodać drobno pokrojonego pora i smażyć aż będzie bardzo
miękki. Na koniec dodać szpinak i trzymać na patelni do momentu aż
zwiędnie. Farsz ściągnąć z patelni.
Jajka rozbić, doprawić solą i
pieprzem, dodać liście tymianku i wymieszać. Gotową masę wylać
na rozgrzaną patelnie i trzymać do momentu gdy jajka się zetną.
Farsz wyłożyć na połowę omletu posypać fetą, delikatnie
przykryć farsz drugą połową.
Podawać ze świeżym szpinakiem.
Czas wykonania: 15 minut.
Ilość porcji z przepisu: 1 omlet.
Zapraszamy do komentowania:)