


Wegańskie brownie
Wegańskie brownie czekoladowe – z dodatkiem orzechów, niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu. Wnętrze ciasta dosłownie rozpływa się w ustach.
Przygotowanie: 20 minut.
Gotowe do podania: 2 godziny.
Liczba porcji z przepisu: 10 kawałków.
Składniki
- 140g maki pszennej
- 40g orzechów (mogą być dowolne orzechy, np. mąka migdałowa)
- 60g kakao
- 50g masła kokosowego
- 50g oleju
- 200ml mleka roślinnego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100g cukru pudru



Wykonanie
Mąkę, zmielone orzechy, kakao, proszek do pieczenia i cukier puder wymieszać w dużej misce.
W drugiej misce zmiksować rozpuszczone masło kokosowe, mleko i olej. Suche składniki przesiać do miski z mokrymi. Dobrze wymieszać.
Blachę o średnicy 18 centymetrów wyłożyć papierem do pieczenia. Masę przelać do formy. Piec przez 50 minut w temperaturze 160 stopni. Pozostawić do ostygnięcia.
Serdecznie dziękujemy za wszystkie miłe słowa i zapraszamy do komentowania:)
Smacznego!!